Scheidsrechter

Fokker, J.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag stond alweer de eerste competitiewedstrijd van 2017 op het programma. Na de afgelasting van afgelopen zondag tegen Steeds Hoger. Kwam deze zondag Victoria'04 op bezoek. De heen wedstrijd was een waar spektakelstuk die wij uiteindelijk met 2-3 wonnen in een wedstrijd met maar liefst 5 rode kaarten. Het beloofde daarom weer een harde en vooral mooie wedstrijd te gaan worden.

Vandaag lieten de mannen van Clyde Pinas zien waarom er in de voorbereiding op de tweede competitie helft goede resultaten waren geboekt. Met 1 enkele nederlaag tegen het in de 2e divisie acteerende Spartaan'20 JO19-1. Waren er louter positieve oefenwedstrijden gespeeld tegen hoger spelende teams. Vanaf moment 1 kreeg Victoria'04 weinig kans en zo speelde COAL vooral op de helft van Victoria'04 en creeerde redelijk veel kansen. Victoria'04 kon enkel gevaarlijk worden met lange ballen maar doordat de organisatie goed stond achterin aan de hand van Jasmin Hrnjic gaf COAL nagenoeg niks weg. Zeker met een zeer goed keepende Mattia Gecem was het wachten op de eerste goal van COAL. Almir Murati werd vanaf het middenveld met een hoge bal aangespeeld en nam de bal mooi aan op de borst hij draaide daarna door en schoot de bal keihard in de rechter kruising. Wel waren er wat protesten van Victoria'04 over hands maar de zeer goed leidende scheidsrechter Fokker keurde het doelpunt terecht goed. Na deze goal moest COAL eigenlijk doordrukken maar helaas werden er een aantal goeie kansen gemist waardoor we met een 1-0 voorsprong de rust ingingen.

In de rust werd gehamerd op scherpte na de rust want het gebeurde vaak dat COAL na rust te veel inzakte en zo onnodige goals tegen kregen. Maar gelukkig bleven de mannen goed voetballen en drukte Victoria'04 ver terug zo gaf Achmed Said 10 minuten het laatste tikje na een mooie voorzet richting de goal van Victoria'04 en verdubbelde hij de score. Hierna bleef het op het veld erg sportief maar werden de duels met veel passie uitgevochten. En kon de ploeg van de vertrekkende trainer van Hattem geen vuist maken tegen COAL. Want de keeper van COAL was heer en meester in de 16 en iedere hoge en lange bal was een prooi voor hem. Na het invallen van Clifton Plet ging de wedstrijd opslot. Na eerst nog een grote kans te missen kon hij een paar minuten later de overtuigende 3-0 binnen schieten en waren de drie punten binnen.

Na de wedstrijd bleef het nog erg gezellig in de kantine van COAL, Met de aanwezigheid van een DJ en de mogelijkheid van karaoke bleef ook onze tegenstander Victoria'04 gezellig hangen. En zo werd het een prachtige eerste competitiedag in 2017.