Scheidsrechter

Guergouri, N.

Accommodatie

Onbekend

COAL mocht na een aantal vrije zondagen weer aantreden. Deze zondag kwam hekkensluiter FC Blankenburg op bezoek bij COAL. Blankenburg was het seizoen dramatisch begonnen met de 28-0 nederlaag tegen SVV. En heeft dit seizoen ook pas 3 punten behaald. Het moest daarom voor COAL geen moeite zijn om tot 3 punten te komen vandaag. Toch bleek niks minder waar en verloor vandaag niet alleen 2 punten maar ook een plek in de subtop.

Toch begon COAL sterk aan de wedstrijd en dachten de spelers vooraf dat we deze wedstrijd makkelijk zouden gaan winnen. Zo werd er al vroeg gesproken over een 10-0. Toch is juist de kracht van het voetbal om in iedere wedstrijd alles te geven en in het eigen systeem te spelen. Zo stonden we in de eerste helft maar liefst 12 keer buitenspel en hielpen we de ene na de andere kans om zeep. Toch leek het een makkelijke middag te worden want na een mooie voorzet van Eren kopte Dalvin goed binnen. Hierna hadden we veel kansen om de score te vergroten maar stonden we keer op keer buitenspel of waren we voor de goal niet scherp genoeg. Zo kon Blankenburg die met volle overgave en bezieling speelde en ook veel toeschouwers bij hadden om de mannen uit Rozenburg aan te moedige de gelijk maker binnenschieten. Maar na een blunder van de keeper van Blankenburg kon Almir als nog de 2-1 binnen schieten. Maar bleef COAL het lastig hebben om hun eigen spel te komen. Maar net voor rust werd een goeie voorzet van Evandro binnen gewerkt door Dalvin waardoor we met een ruimere voorsprong konden gaan rusten.

In de rust kreeg COAL een flinke uitbrander want dit was tot nu toe de slechtste helft die COAL gespeeld heeft dit seizoen. Na rust kreeg COAL steeds minder grip op de wedstrijd. Maar was de eerste keer op de helft van Blankenburg wel direct raak nadat Dalvin op de paal had geschoten was de alerte Cas die de rebound binnen schoot. Hierna zou je er vanuit gaan dat Blankenburg het zou gaan opgeven maar de mannen uit Rozenburg bleven strijden en voetballen. Hierop had COAL geen antwoord en kwam Blankenburg terug op 4-2 nadat we bij een corner tegen niet goed stonden en er vrij binnen gekopt kon worden. Blankenburg bleef geloven in een goede afloop zo kregen ze in de 75e minuut een vrije schop vanaf 30 meter die keihard in de bovenhoek geschoten werd. Hierna werd het vrouwen en kinderen eerst en stond COAL te schudden en leek het een kwestie van tijd tot wanneer de gelijkmaker zou gaan vallen. En deze viel uiteindelijk ook met een schot van dik 25 meter in de 89e minuut. Hierdoor stond het na een 4-1 voorsprong ineens 4-4 en leek COAL pijnlijk puntverlies te gaan lijden tegen de nummer laatst. Het werd zelfs nog erger want Blankenburg kon zelfs de 4-5 op het boord krijgen. En zou het bijna hun 2e overwinning van het seizoen worden. En zeker gezien de tweede helft zou dit een terechte uitslag zijn geweest. Maar COAL toonde pas toen wat veerkracht kon Cas voor de 2e keer deze middag door een rebound scoren en de 5-5 op het scoreboord zetten.